Parmen Konzervipari Zrt.

Fejlesztette gyártástechnológiáját a nyírmeggyesi Parmen Konzervipari Zrt.

Gazdaság Helyi hírek

Több mint 232 millió forintból fejlesztette gyártástechnológiáját a zöldség- és gyümölcskonzerveket előállító, nyírmeggyesi székhelyű Parmen Konzervipari Zrt. – közölte a társaság az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, a vállalat a Ginop Plusz program kiírásán elnyert 163 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatással és ugyanekkora önerő segítségével eszközbeszerzést, napelemes rendszer telepítését, infrastrukturális beruházást és képzést valósított meg a projektben.

A beruházás során egy zsugorfóliázó és kartonos gyűjtőcsomagoló gépet vásároltak, felépítettek egy új, 366 négyzetméteres logisztikai központot, valamint parkolókat és napelemes energiatermelő rendszert alakítottak ki a telephelyen. A vállalkozás információbiztonsági, adatvédelmi és kiberbiztonsági tanácsadást vett igénybe, valamint az ügyviteli munkák hatékonyságának javítása érdekében képzést is indított dolgozóinak.

A nyilvános cégadatok szerint a 2022-ben átlagosan 165 munkavállalót foglalkoztató társaság nettó árbevétele két éve több mint 11 milliárd, 2021-ben 9,3 milliárd forint volt. Adózott eredménye a 2021-es 201,3 millió forintról 2022-re 250,4 millió forintra nőtt.