Nyíregyháza szent István körforgalom

Kerékpáros gázolóját keresik a nyíregyházi rendőrök

Rendőrség

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Az ismeretlen járművezető 2023. január 17-én 9 óra körül az általa vezetett ismeretlen típusú, feltehetőleg szürke színű személyautóval közlekedett Nyíregyházán a Nádor utcán, a Róka utca felől a Szent István utca irányába. A gépkocsivezető a Nádor utca és a Szent István utca útkereszteződésénél, a körforgalomnál nem biztosított elhaladási elsőbbséget a gyalog-és kerékpárúton szabályosan, kerékpárral közlekedő nő részére akivel összeütköztek, majd a kerékpáros a személygépkocsi motorháztetőjére esett.

A baleset feltételezett okozója, egy ezidáig ismeretlen személyazonosságú férfi a baleset után segítséget nyújtott a kerékpárral közlekedő nő részére, azonban a felek között a felelősség kérdéséről nem esett szó. A nő és a férfi a baleset helyszínét személyes adataik rögzítése nélkül, egymás kölcsönös beleegyezése alapján elhagyták.

A rendőrség a baleset körülményeinek tisztázása érdekében várja az ismeretlen személygépkocsi sofőrjének, valamint azoknak a jelentkezését, akik az eseménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek. Jelentkezni lehet a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán személyesen, telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy 112-es központi segélyhívón Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán is bejelentést tehet.