Móricz Zsigmond Színház Nyíregyháza

A tervezettnél hamarabb újranyitják a Móricz Zsigmond Színházat

Helyi hírek

A tervezett tavaszi újranyitásnál hamarabb, már február 11-én ismét megnyitja kapuit a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

Az újranyitást Kovács Ferenc, Nyíregyháza fideszes polgármestere jelentette be közösségi oldalán. Bejegyzésében azt írta, már nyár végén elkezdtek felkészülni a fűtési időszak várható nehézségeire, az októberi közgyűlésen pedig a város egyes intézményeinek részleges bezárásáról döntöttek. Ezzel jelentős megtakarításokat értek el.

Hozzátette, hogy a zárások feloldásával kapcsolatban több tényezőt, köztük a lakosság igényeit is figyelembe veszik, emiatt döntött úgy, hogy már februárban teljes munkarendben játszhat a Móricz Zsigmond Színház társulata. Mint fogalmazott, ezzel a döntéssel kedveznek a színházlátogatóknak, a bérleteseknek és az önkormányzati cégként működő teátrumnak is, hiszen így még a tervek szerint valósítható meg az évad. A nagyszínpadon a Teljesen idegenek című előadással kezdenek – fűzte hozzá.

“A továbbra is folyamatosan üzemelő Eissmann Városi Sportuszoda mellett így újabb fontos közösségi színteret látogathatunk rendszeresen. A további döntések lehetőségét pedig folyamatosan vizsgáljuk” – írta a polgármester.