mvm

Az MVM nemzetközi devizakötvény-kibocsátást hajtott végre

Gazdaság

Sikeres nemzetközi devizakötvény-kibocsátást hajtott végre az MVM Zrt. csütörtökön, a kibocsátás eredményeként bevont forrás az MVM csoport zöld beruházásainak megvalósításához járul hozzá – tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint az MVM Energetika Zrt. összesen 750 millió dollár, 5 év futamidejű forrást vont be a nemzetközi tőkepiacokon. A kibocsátás során elért kamat 7,5 százalék, ami a jelentős érdeklődésnek köszönhetően kedvezőbben alakult az előzetes várakozásoknál. A kötvénykibocsátás euróban kifejezett kamata 6,39 százalék.

A nemzetközi befektetők részéről tapasztalt kiemelt érdeklődés és a sikeres kibocsátás igazolja, hogy az MVM csoportot a nemzetközi pénzügyi színtéren is elismert szereplőként, megbízható partnerként kezelik a befektetők – hangsúlyozták.

A kötvényeket az MVM önálló kockázatára, tulajdonosi garancia nélkül értékesítette a befektetőknek. A bevont forrást az MVM csoport a nemzeti és vállalati fenntarthatósági célok elérése érdekében végrehajtandó beruházásainak finanszírozásához és refinanszírozásához használja fel, ezzel is elősegítve a nemzeti energiastratégiában lefektetett dekarbonizációs célok teljesülését – írták a közleményben.

Nagy tisztogatást hajtott végre az MVM, a vezetői a többségét kirúgta