Divián-Megafa Kft

Fejlesztette gyártási technológiáját a Divián-Megafa Kft. Nyíregyházán

Gazdaság

Csaknem háromszázmillió forint értékű modernizációs és kapacitásbővítő beruházás zárult le a bútorgyártással foglalkozó nyíregyházi Divián-Megafa Kft.-nél – közölte a társaság az MTI-vel.

A projekt keretében a gyártáshoz kapcsolódó tizenhárom gépet szerzett be és helyezett üzembe a kizárólag viszonteladókat kiszolgáló magyar tulajdonban lévő kft. Telephelyének épületére napelemes rendszert telepítettek, valamint a cég elindította felhőalapú üzleti szolgáltatását is.

A különböző szekrénysorokat, bútorcsaládokat, gardróbokat, ágykereteket, asztalokat, irodabútorokat gyártó és forgalmazó, döntően a hazai piacot ellátó vállalkozás a 296 millió forint értékű technológiai fejlesztéshez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz program pályázatán 207 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

A projekt segítségével a vállalkozás a versenyképességét és működésének bruttó hozzáadott érték mutatóját tervezi növelni – írták a közleményükben.

A nyilvános cégadatok szerint a 2021-ben 141 munkavállalót foglalkoztató társaság nettó árbevétele 2021-ben 5,2 milliárd forint, 2020-ban ötmilliárd forint volt; mindkét üzleti évben közel azonos, több mint egymilliárd forintos nyereséget ért el.