A mai naptól a MOL-kutakon szigorúbb feltételekkel lehet hatósági áras üzemanyagot tankolni

Gazdaság

Az Úgytudjuk.hu értesülése alapján a Mol-kutakon maximum 50 litert tankolhatnak a hatósági áras üzemanyagokból a személyautók, ez a mai naptól lép életbe. Ha valaki autóba és kannába is tankol, akkor a piaci árat kell kifizetnie, az autóba tankolt benzin és gázolaj után is.

A kőszegi Mol-kút a Facebook oldalára kiírta a tankoláshoz szükséges információkat.

2022. június 24-től (péntek) magyar rendszámú gépjárművet töltő személy hatósági áron (479,9 Ft / liter), nem magyar rendszámú gépjárművet töltő személy a kútoszlopokon található piaci áron tankolhat.

Kérjük a gépjármű honosságának igazolása érdekében tartsa magánál és mutassa fel forgalmi engedélyét a fizetést megelőzően! A forgalmi engedély utólagos bemutatására nincs lehetőség!

Amennyiben a honosság nem állapítható meg, és az nem került igazolásra, úgy a piaci ár érvényes, utólagosan ezzel kapcsolatos reklamációt nem tudunk fogadni! Kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter.

Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú, 3,5-7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségű limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak.

Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes.

Kérjük kedves vásárlóinkat, hogy amennyiben gépjárművük benzintankja mellett külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni. Amennyiben a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve külső edényzetbe történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében kerül sor, úgy a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzuk.

A tankolási szabályok betartását biztonsági kameráinkon keresztül folyamatosan ellenőrizzük!