Benyújtották a 25 év alattiak szja-mentességéről szóló törvényjavaslatot

Gazdaság

Szerda este benyújtották az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi 2022-től a 25 év alatti fiatalok személyijövedelemadó-mentességét.

A törvényjavaslat értelmében 2022 január elsejétől a 25 év alatti fiatalok a bruttó nemzetgazdasági átlagbérig – 403 600 forintig – mentesülnek a személyi jövedelemadó (szja) megfizetésének kötelezettsége alól.

Novák Katalin úgy fogalmazott: ez egy lehetőség a fiataloknak, hiszen így nagyobb lesz az anyagi mozgásterük. Átlagosan körülbelül 22 százalékkal nő majd a jövedelmük a jelenlegihez képest – tette hozzá.

Az intézkedés Novák Katalin szerint csaknem félmillió fiatalt érinthet közvetlenül, hiszen ennyien vannak azok, akik évről évre hosszabb vagy rövidebb ideig már dolgoznak. Megjegyezte: a 15 és 25 év közti korosztályban egymillió fiatal van, így akár az egymilliót is elérheti azoknak a száma, akik élnek majd a lehetőséggel.

Novák Katalin arra biztatta a fiatalokat: “ragadják meg az esélyt arra”, hogy a munkájukkal még nagyobb jövedelemre tehetnek szert a következő évtől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük