Sárgulás 2024

Sárgulás 2024: videón a végzős debreceni agrárosok és közgázosok vonulása

Egyetem
Fogatokon és hintókon vonultak végig a városon a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar végzős hallgatói pénteken, csaknem fél évszázados hagyományuknak megfelelően így búcsúztak a várostól és az intézménytől. Az idei Sárguláson csaknem 550 hallgató ünnepelte egyetemi tanulmányai végét.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar végzősei idén 48 lovaskocsival, illetve hintóval vonultak végig Debrecen utcáin, a Böszörményi úti campustól a Kossuth térig.

A sárgulási hét programjai között szerepelt többek között főzés, éjszakai túra, hallgatói és tanár est, borkóstoló, valamint elengedhetetlen bulik a Kazánházban neves fellépőkkel.

A Sárgulás a záró akkordja a hallgatói életnek. A diákok befejezik az alap-, a mester- és az osztatlan képzésben a tanulmányaikat és felkészülnek a záróvizsgákra. Ez az utolsó momentum, amikor is az egyhetes ünnepségsorozaton megerősödhetnek a barátságok, a diákok felelevenítik a közös élményeket, közösen búcsúznak, felkészülnek arra, hogy a nagybetűs életben kamatoztassák azt a tudást, amivel felvértezte őket az egyetem.

Sárgulás 2024

“Ahogy a búzakalász besárgul, úgy érnek be a hallgatóink a munkavállalásra. A Böszörményi úti campuson a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar egy családként működik és közösen gazdászokat képzünk. Bátran mondhatjuk és büszkék vagyunk arra, hogy az itt végzett hallgatóink a diploma megszerzését követően 1-2 hónapon belül elhelyezkednek. A Sárguláson együtt ünneplünk, itt nincs különbség, hogy ki melyik karon tanul”

– emelte ki a hirek.unideb.hu szerint Fenyves Veronika, a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

A felvonulást követően a hallgatókra várt még a korsóavatás hagyományos szertartása a Böszörményi úti campuson, az egyhetes rendezvényt pedig hagyományosan a Sárgulási Bál zárja.