Új rektort választottak a Nyíregyházi Egyetem élére

Egyetem

Új rektort választott a Nyíregyházi Egyetem dr. Szabó György személyében, aki ezelőtt évtizedeken keresztül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen volt oktató. 

Dr. Szabó György Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében született, de már 50 évvel ezelőtt elköltözött Budapestre. Családtagjai és rokonai most is jelentős számban élnek itt, mint ahogy mondta két focicsapatot is ki tudna állítani belőlük, akik korábban Nyíregyházán végeztek. Sokan közülük pedagógusok,  agrár vagy műszaki végzettségűek, az elmúlt évtizedekben emiatt sokszor járt itt diplomaosztók alkalmával.

A hallgatókat egy nagyon összetett képzési portfólió várja, ez is erőssége az intézménynek – mondja a megválasztott rektor. Egyedülálló infrastrukturális, gazdasági, művészeti és kulturális lehetőségeket kínál az egyetem, mindezt egy modern, szép kampusz területén. Az oktatók mindent megtesznek annak érdekében, hogy minden hallgató, aki tanulmányai után kikerül a Nyíregyházi Egyetemről, megállja szakmájában a helyét és alkalmazkodni tudjon a 21. század kihívásaihoz – mondta dr. Szabó György.

„Nagyon röviden úgy lehetne összefoglalni a küldetést, hogy miért álltam bele nem 18 évesen egy ilyen nagy kalandba, hogy amit én akkumuláltam tudásban és kapcsolatrendszerben, úgy gondolom, hogy nagy hasznát veszi a jelenlegi helyzet annak, hogy egy nagyobb műszaki szervezőképességű vezető kerül ide, az egyetemre és egy kicsit revitalizálja az itteni viszonyokat és megmutatjuk a világnak, hogy milyen hihetetlenül jó lehetőségeket biztosít a térség, Nyíregyháza, a Nyíregyházi Egyetem a jövő generációja számára. A tudásalapú gazdaság építésének egy nagyon fontos alapkövét itt le tudjuk rakni” – tette hozzá dr. Szabó György.