Összeütközött két kisrepülőgép egy kaliforniai repülőtér felett, többen meghaltak

Világ

A levegőben ütközött össze két kisrepülőgép egy kaliforniai repülőtér felett csütörtökön, többen meghaltak. Az állam déli részén két másik légi baleset is történt ezen a napon.

A kaliforniai Watsonville repülőtere fölött leszállás közben ütközött össze a két kisrepülő helyi idő szerint csütörtök délután. Az egyik gépen ketten utaztak, a másikon csak a pilóta. A város polgármestere arról tájékoztatta a sajtót, hogy mindhárman meghaltak, más jelentések két halálos áldozatról szólnak.

A repülőtéren tartózkodók közül nem sérült meg senki a balesetben. Az ütközés oka egyelőre nem ismert, a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal vizsgálja a baleset okait. Watsonville San Franciscótól 160 kilométerre délre, a Csendes-óceán partján fekszik. A régióban jelentősnek számító repülőterét általában kis polgári és mezőgazdasági gépek használják, évente 55 ezer gépet indít és fogad.

Kalifornia déli részén két másik repülőgép-baleset is történt csütörtökön. San Diego mellett egy 65 éves férfi szenvedett súlyos sérüléseket, amikor egymotoros gépével egy utcára zuhant egy forgalmas autópálya közelében. Los Angelestől nem messze egy könnyűsúlyú gép orral lefelé zuhant egy épületre Camarillo város repülőterén, pilótáját súlyos állapotban szállították kórházba.