Ha nincs sok időnk a vacsorát illetően,de olcsót,finomat és leginkább gyorsan elkészíthetőt keresünk,a virslis rakott karfiol nagyszerű ötlet lehet.Virslis rakott karfiol
HOZZÁVALÓK
- 1 tasak Maggi tésztás fortélyok Bolognai spagetti alap
- 60 dkg karfiol
- 12,5 dkg rizs
- 2 evőkanál olaj
- 25 dkg virsli
- 10 dkg sajt
- ízlés szerint köménymag
ELKÉSZÍTÉS
-
A sütőt melegítsük elő 180 ºC-ra. A karfiolt mossuk meg és szedjük rózsáira, majd a forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzzük.
-
4 dl főzővizet mérjünk ki és tegyünk félre.
-
Egy serpenyőben az apróra vágott virslit forró olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a köményt, a karfiol félretett főzővizét, a MAGGI Tésztás fortélyok Bolognai spagetti alapot és főzzük együtt, amíg forrni nem kezd.
-
Az előzőleg megpárolt rizst öntsük egy hőálló tálba, tegyük rá a karfiolokat és a húsos szószt. Végezetül reszeljünk rá sajtot és tegyük sütőbe 20 percre.