Fucsovics Márton

Miami tenisztorna: Fucsovics kikapott Medvegyevtől

Sport

Fucsovics Márton két szettben kikapott a címvédő Danyiil Medvegyevtől a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójában.

A világranglistán 86. magyar – aki a nyitókörben az ausztrál Max Purcellt (68.) búcsúztatta – a 64 között az egyik legnehezebb ellenfelet kapta a harmadik helyen kiemelt orosz személyében, aki vasárnap döntős volt Indian Wellsben. A két játékos eddig ötször találkozott, és a nyíregyházi sportoló csak a 2020-as Roland Garroson tudta megverni a keménypályás specialistának számító Medvegyevet. A hatodik csatára pénteken került volna sor, de az esőzések miatt egy nappal később rajtolhatott csak el a Grandstand elnevezésű stadionban.

Két-két stabil adogatójáték után a 32 éves magyar semmire elbukta a szerváját, ami a szinte hiba nélkül játszó moszkvai teniszezőnek ez már elég volt ahhoz, hogy 40 perc elteltével szettelőnybe kerüljön.

A folytatásban sem változott a képlet: a 2021-es US Open bajnoka végtelen türelemmel és precizitással irányította az akár 20-25 ütéses labdameneteket, Fucsovics pedig hiába próbálta variálni-tördelni a játékot, semmivel sem tudta zavarba hozni riválisát. Néhány kettős hibát követően a magyarnak mégis lett két bréklabdája 0:1-nél, de ezeket Medvegyev magabiztosan hárította. A 28 éves címvédő kisvártatva már dupla brékkel vezetett (0:4), innen pedig az egyre többet rontó Fucsovicsnak már nem volt reális esélye a fordításra. Az egyoldalú találkozó 1 óra 19 percig tartott.

A floridai tornán még egy magyar játékos szerepel, Marozsán Fábiánra a második fordulóban a hatodik kiemelt dán Holger Rune vár vasárnap.

Eredmény:
2. forduló (a 32 közé jutásért):
Danyiil Medvegyev (orosz, 3.)-Fucsovics Márton 6:4, 6:2