Szeged, VI. Mézi kupa, Mézes Sándor, kézilabda, emléktorna, Pick Aréna

Mézi ismét összehozta a #HandballFamily-t

Sport

Remek hangulat, kiváló meccsek, megannyi gól és népes szurkolósereg – ez volt a VI. Mézi-kupa, amelyet a Szegedi Volán nyert meg. A Pick-Szeged Kézilabdacsapat immár hatodik alkalommal rendezte meg a Mézi-kupát, amelyen három együttes (a csapatokban egykori játékosok, szurkolók, sportolók szerepelnek) küzdöttek meg egymással. Az eseménynek a PICK Aréna ad otthon, 2024. január 20-án.

“Ez mindig különleges, mert Mézi, azaz Mézes Sándor mindig összehoz bennünket. Különös hangulata van ennek a tornának: itt mindenki mosolyog” – áll a pickhandball.hu-n közzétett beszámolóban.

Az idei megemlékezés igazán különleges volt. A torna három csapata a PICK Arénában, a dr. Bérczi Mihály sportcsarnokban csapott össze. Az eseményen részt vett dr. Bérczi Mihály alapító is, aki elmondta, hogy már nagyon hiányzott neki a meccsek hangulata, és nagyon örült, hogy végre ott lehet a lelátón. Misi bácsi végezte el a Mézi-Csak Előre meccs kezdődobását.

A bemutatáskor a játékosok abból a sarokból futottak be, mint a nagy meccseken a #kékek. Integetett is mindenki, a fiúk pedig mosolyogtak.

“Az első meccset a címvédő Szegedi Volán kezdte jól, hiszen 6-1-re léptek el a Csak Előre együttesétől. A Volánban kiváló szegedi sportolók is helyet kaptak, ilyen volt Nagy Péter súlyemelő, Birkás Balázs kajakos, Kiss Zsolt kosárlabdázó, Szabó Zoltán és Molnár Dávid vízilabdázó. Az Előre azonban komoly hajrát nyitott, így a félidőben 6-5-re jöttek fel. A kispadon játékosaink és Legendáink töltötték be az edzői szerepet. A Fekete Róbert, Nagy Martin, Szymon Dzialakiewicz edző trió összekapta a Volánt, amely végül magabiztosan nyert” – olvasható a honlaphírben.

A nap második összecsapásán a Csak Előre kezdett jobban, Nagy Zoltán jól védett a kapuban, Vadkerti Attila jól irányított, így 15 perc után 9-6 állt az eredményjelzőn. A szünetben az Emil Imsgard, Szilágyi Benjámin, Sóti Zoltán edző hármas felrázta a csapatát. Előbb egyenlített a Mézi, majd átvette a vezetést. De jött Lele Ambrus és Rea Barni időkérése, ami után ismét fordult a kocka. A második játékrészben olyan gólt láthattak a szurkolók, ami után mindenki felállva tapsolt. Szabó Norbert kilenc méterről hát mögött ellőve a labdát talált a kapuba. Már-már úgy tűnt, hogy megnyeri a meccset a Csak Előre, azonban Ignácz Vilmos utolsó másodpercekben szerzett góljával döntetlenre mentették a meccset.

Aki diadalmaskodik, az tuti megnyeri a Mézi-kupát. Ez volt az utolsó meccs, a Szegedi Volán-Mézi tétje. A Volán Molnár Dávid bravúrjainak köszönhetően jól kezdett. Volt tempó rendesen, hiszen mindkét oldalon potyogtak a gólok. Nagy Péter beállóban tarthatatlan volt, Balda Ákos pedig remek labdákat kapott a társaktól, és ezeket a helyzeteket rendre értékesítette. A címvédő a második félidőben már tartotta a megszerzett előnyét, így a végén 21-18-ra nyert, ezzel megnyerve a Mézi-kupát, amit immár negyedik alkalommal hódított el.

A serlegeket Mézesné Ági adta a csapatoknak, majd elkészült Mézi fotója előtt a közös kép.

Eredmények:

Szegedi Volán-Csak Előre 14-11
VI. Mézi-kupa, 2. forduló, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Juhász, Matic.
Szegedi Volán: Molnár D., Vajgely, Birkás, Sztancsik, Mihalecz, Tímár 2, Nagy P. 1, Szabó Z. 1, Kiss Zs., Balda 6, Lele Á. 1, H. Nagy, Kiss B. 2, Süli R. 1. Edzők: Fekete Róbert, Szilágyi Benjámin, Szymon Dzialakiewicz.
Csak Előre. Hetesi, Papp K. 1, Janik, Papp B., Horváth Á. 3, Patkós, Haskó, Szarka, Ambrus, Cövek, Vadkerti A. 2, Nagy Z., Vajas 1, Szabó P., Szabó N. 2, Szabó B. 2. Edzők: Lele Ambrus, Rea Barnabás.

Mézi-Csak Előre 16-16
VI. Mézi-kupa, 2. forduló, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Juhász, Matic.
Mézi: Csörgő, Bagdi 3, Búza R., Grodiczki 1, Hevesi Tóth 1, Ignácz V. 5, Malinovszky J., Malinovszky M., Martonosi A., Mézes S., Szabó M., Szabó P. 5, Szűcs A. 1, Tasi. Edzők. Emil Imsgard, Szilágyi Benjámin, Sóti Zoltán.
Csak Előre: Hetesi, Papp K. 2, Janik, Papp B. 3, Horváth Á., Patkós, Haskó, Szarka, Ambrus 1, Cövek, Vadkerti 1, Nagy Z., Vajas 1, Szabó P. 2, Szabó N. 5, Szabó B. 1. Edzők: Lele Ambrus, Rea Barnabás.

Szegedi Volán-Mézi 21-18
VI. Mézi-kupa, 3. forduló, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Juhász, Matic.
Szegedi Volán: Molnár D. Vajgely, Birkás, Sztancsik 1, Mihalecz, Tímár 4, Nagy P. 2, Szabó Z., Kiss Zs., Balda 12, Lele Á. 1, H. Nagy, Kiss B., Süli R. 1. Edzők: Fekete Róbert, Szilágyi Benjámin, Szymon Dzialakiewicz.
Mézi: Csörgő, Búza, Bagdi 4, Grodiczki, Hevesi Tóth 3, Ignácz 4, Malinovszky J., Malinovszky M., Martonosi A. 1, Mézés S., Szabó M., Szabó P. 5, Szűcs A., Tasi 1. Edzők. Emil Imsgard, Szilágyi Benjámin, Sóti Zoltán.

A Mézi-kupa végeredménye: 1. Szegedi Volán, 2. Mézi, 3. Csak Előre.

(pickhandball.hu)

Fotó: Frank Yvette