DVSC új játékosok

A DVSC svéd kézilabdázója szerint furák a boltok nálunk

Sport

Öt új kézilabdázó csatlakozott a DVSC női kézilabda csapatához, hárman közülük külföldiek.

A következő szezonnak két új magyar (Juhász Kata, Grosch Vivien) játékos mellett három légióssal (Elinore Johansson, Tamara Haggerty és Gabrijela Bartulovic) vág neki a Debrecen.

A DVSC történelmének első svéd játékosa Elinore Johansson, aki jobbátlövő poszton szerepel. A balkezes játékosnak nem lesz idegen a legrangosabb nemzetközi kupasorozat, hiszen az előző idényben a norvég Storhamar színeiben már játszott a Bajnokok Ligájában – olvasható a dvsckezilabda.hu-n. A játékos elmondta, nagyon örül annak, hogy újra a BL-ben játszhat és nagyon szeretne fejlődni magánemberként és játékosként is Debrecenben.

Távol vagyok az otthonomtól, ez egy kicsit nehéz, de kalandként fogom fel. Megismerhetek egy új országot, új kultúrát és találkozhatok eddig nem ismert dolgokkal is. Példának okáért az élelmiszerboltokban már sok meglepő újdonsággal találkoztam…!

– mondta Elinore Johansson, de hogy pontosan mire gondolt, azt nem fejtette ki.

A holland beálló, Tamara Haggerty a dán Horsens csapatából jött át Debrecenbe, kemény védő hírében áll. Gabrijela Bartulovic, a horvát válogatott kapusa két szezont már eltöltött a Dunaújvárosban, számára nem ismeretlen a magyar bajnokság.

A NEKA-tól igazolt Juhász Kata májusban szerzett térdsérülést, de jól alakul a rehabilitációja és bízik abban, hogy megújult erővel tér vissza a pályára. A jobbszélső Grosch Vivien az MTK-tól érkezik a válogatott keretbe, nagyon várta már, hogy csatlakozzon a DVSC-hez.

Látványos nyitóünnepséggel rajtolt el a 3×3-as egyetemi kosárlabda Eb Debrecenben