Szakmáry Gréta

Szakmáry Gréta álma vált valóra, hogy BL győztes csapatban játszhat

Sport

Szakmáry Grétának gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a következő idényben a BL-győztes Novarában röplabdázhat.

A 31 éves ütőjátékos a magyar szövetség oldalán arról beszélt, elképesztően örül annak, hogy a következő szezonban egy igazi sztárcsapatban szerepelhet. “Szerintem mindenkinek vannak álmai, pláne gyerekként, kamaszként, s annak idején – még gimnazistaként – bizony én is megfogalmaztam magamban, hogy de jó lenne majd egyszer külföldön egy igazi sztárcsapatban röplabdázni. Igazából az tölt el a legnagyobb boldogsággal, hogy a Novara szeretett volna mindenképp leigazolni, ők jelentkeztek be értem és végig azt éreztem rajtuk, fontos nekik, hogy a következő szezonban náluk játsszak” – nyilatkozta Szakmáry.

Kiemelte, nagyon komoly harc lesz majd a csapatba kerülésért, mivel minden poszton világklasszisok játszanak ott.
“Júniusban már el is töltök Novarában pár napot, mert egészségi felmérés vár rám. A karrierem, ahogy már korábban is említettem, a végéhez közeledik, ezért is hatalmas öröm számomra, s egyben pályafutásom csúcspontja, hogy egy ilyen csapatban még megmutathatom, hogy mire vagyok képes” – nyilatkozta a 126-szoros válogatott Szakmáry Gréta, aki áprilisban jelezte, hogy nem lép pályára többet a nemzeti csapatban.

A 2019-ben BL-győztes Novara az olasz bajnokságban negyedik lett, míg és Bajnokok Ligája idei kiírásában elődöntőt játszott. Szakmáry pályafutása Nyíregyházán kezdődött, utána sorrendben Gödöllőn, Békéscsabán, a német Schwerinben és a török Aydinban szerepelt, majd Olaszországba, a Cuneóhoz szerződött, ott játszott legutóbb. A magyar válogatottban 2012-ben mutatkozott be, és ott volt az elmúlt négy Európa-bajnokságon, 2015-ben megnyerte az Európa-ligát, továbbá a tavalyi selejtezőkön főszerepet vállalt a nemzeti csapat újabb Eb-kvalifikációjában is.
A Novarában eddig két magyar röplabdázó szerepelt, a 2006/2007-es idényben Filipovics Anita, 2010 és 2012 között pedig Horváth Dóra.