Karim Benzema Real Madrid

A Real Madrid játszotta a legtöbb mérkőzést a Bajnokok Ligájának történetében

Sport

A Real Madrid húsz mérkőzéssel játszott többet a labdarúgó Bajnokok Ligájának történetében, mint az örökranglistán második Bayern München – írta a szerdai kupanapot követő csütörtöki összefoglalójában a futball históriájával és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

A Liverpool elleni madridi nyolcaddöntős visszavágó kereken a 300. BL-fellépés volt a spanyol királyi gárda életében, míg a Paris Saint-Germain elleni második meccsét a múlt héten sikerrel letudó német együttes 280, az ebben a mutatóban harmadik – a mostani BL-idény kieséses szakaszában nem érintett – FC Barcelona pedig 277 találkozót tudhat a magáénak a kontinens első számú klubsorozatában.

Az IFFHS a nyolcaddöntős párharcokat értékelve kiemelte, hogy a 2005-2006-os szezon óta először jutott be három olasz csapat is – az SSC Napoli, az AC Milan és az Internazionale – a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. A nápolyi együttes az Eintracht Frankfurt felett aratott szerdai 3-0-s győzelmének köszönhetően a BL mostani kiírásának a legeredményesebb csapata 25 góllal. A Liverpool – amelyet a címvédő Real Madrid összesítésben 6-2-vel búcsúztatott el – ezúttal hatodszor esett ki a nagy európai sorozatokban a német szakvezető, Jürgen Klopp irányítása mellett, érdekes módon mind a hat alkalommal spanyol ellenféllel szemben: négyszer a Real Madrid, egyszer-egyszer pedig a Sevilla és az Atlético Madrid parancsolt neki megálljt. A Vörösök mérlege különösképpen rossz a spanyol bajnoki címvédő ellen, merthogy a két együttes legutóbbi nyolc összecsapásából egy döntetlen mellett a Real hetet megnyert, az összgólkülönbség pedig 17-4 a javára.

A madridi alakulat francia csatára, Karim Benzema szerdán a 33. gólját szerezte a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, csak Cristiano Ronaldo (67) és Lionel Messi (49) jár előtte. A harmadik számú kontinentális klubsorozatban, a Konferencia Ligában – ugyancsak a nyolcaddöntőben – a török Basaksehir és a belga Gent mérkőzésén (1-4) a vendégek csatára, a húszéves nigériai Gift Orban mesterhármast ért el, s miután mindezt 3 perc 25 másodperc alatt produkálta, ő lett az európai kupák történetének leggyorsabb triplázója.