DVTK Jegesmedvék-DEAC

DEAC-másodedző: nagy arculcsapás volt a kiesés

Sport

Nagy arculcsapás mindannyiunknak, hogy már az Erste Liga rájátszásának selejtezőjében búcsúztunk, és nem jutottunk a legjobb nyolc közé – fogalmazott Kecskeméti Áron, a DEAC jégkorongcsapatának másodedzője.

Az MTI-nek hétfőn elmondta, az alapszakaszban úgy lettek hetedikek, hogy csupán három ponttal gyűjtöttek kevesebbet a címvédő Csíkszeredánál, így éppen kvalifikációra kényszerültek, és ők választhattak maguknak ellenfelet. A sereghajtó Fehérvár Hoki Akadémiára esett a választásuk, de a rivális 3-0-s összesítéssel jutott tovább.

“A felelősség az edzői stábé, enyém és György József vezetőedzőé. Tudtuk, hogy ez a szabály, nem jutottunk egyenes ágon a negyeddöntőbe, kellett egy plusz kört játszanunk, de a Fehérvár jobb volt. Nincs értelme másban keresni a hibát. Nagy arcul csapás ez mindannyiunknak. Furcsa és fájó, hogy már február közepén meg lehet kezdeni a következő idényre a felkészülést”

– mondta Kecskeméti.

Jégkorong Erste Liga: sokkal esélytelenebb csapat verte ki a DEAC-ot

Hozzátette: az elmúlt öt évben három kupát sikerült begyűjteniük, két Magyar Kupát és egy szuperkupát.

“Egyszer fenn, egyszer lenn, de minél előbb rendeznünk kell a sorokat. Hiszem, hogy van bennünk ennyi erő!”

– fogalmazott.

Kitért arra, hogy a válogatott Hetényi Zoltánt formában kell tartani, hiszen a kapusnak február 12-e után a következő tétmérkőzése – ha bekerül a világbajnoki keretbe – májusban, három hónap múlva lenne, de igaz ez más, az Erste Ligában korán búcsúzó játékosokra is.