Kikapott a Kisvárda

Sport

A címvédő Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, ezzel ötpontra növelte előnyét a tabella élén.

OTP Bank Liga, 23. forduló: Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 2-1 (0-1)
Groupama Aréna, 6727 néző, v.: Pintér
gólszerző: Boli (58.), Nguen (91.), illetve Bumba (31. – 11-esből)
sárga lap: Esiti (24.), Bassey (30.), Civic (83.), illetve Leoni (5.), Ötvös (16.), Gosztonyi (89.)

Kemény játékkal indult a találkozó, különösen a vendégek szerelési kísérletei bizonyultak túlontúl határozottnak. A kapuk az első félidő derekáig nem forogtak különösebb veszélyben, ekkor a zöld-fehérek kapuja előtt alakult ki több lehetőség is, ám Dibusz állta a sarat. Fél óra után azonban már ő sem tudott segíteni, kezezésért videóbírós elemzés után megítélt büntetőből Bumba precíz lövéssel volt eredményes. A bekapott gól visszavetette az addig is halványabban futballozó fővárosiakat, teljesítményüket saját közönségük is gyengének értékelte. A szünetig változatlanul Dibusz tartotta az eredményt.
A fordulást követően jelentősen javult a szünetben kettős cserét végrehajtó Ferencváros játéka, átvette a kezdeményezést, ez pedig egy végletekig kijátszott ziccer nyomán egyenlítést ért. Ezt követően is fölényben játszott a címvédő, ez a ráadásban Nguen szemfüles és higgadt megoldásával vezető gólt eredményezett.
A megszerzett három pont azt jelenti, hogy a Ferencváros – amely a tavaszi hazai bajnoki mérkőzései közül először győzött – előnye a Puskás Akadémia és a Kisvárda előtt öt pont a tabella élén.