Nyíregyházi Törvényszék

Elítélték a férfit, aki elrabolta barátnőjét és annak gyerekét

Rendőrség

Nem jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék kedden azt a férfit, aki féltékenységből megfenyegette és bántalmazta, majd elrabolta barátnőjét, illetve annak gyermekét – közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

A vádlottat emberrablás, kifosztás és testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az ítéleti tényállás szerint az antiszociális, agresszív személyiségszerkezetű férfi és a sértett az interneten ismerkedtek meg, szerelmi kapcsolatuk alatt a vádlott több alkalommal töltötte az éjszakát a sértett nyíregyházi lakásán. A pár 2022. augusztus 12-én is éppen oda tartott a nő autójával, amikor a vádlott bement egy a lakás közelében lévő presszóba, ahol meglátta a nő egyik férfi ismerősét. Szóváltás alakult ki közöttük, de akkor még az ismerősnek sikerült kitérnie a konfliktus elől, nem sokkal később azonban már a vádlott az utcán kezdte ütlegelni a férfit, és elvette a mobilját.

A feldühödött férfi lakásukban a párjával is féltékenykedni kezdett, veszekedésük közben zsebébe kést rakott, többször megöléssel fenyegette a nőt és annak hatéves gyerekét, majd magához véve a lakás kulcsait nem engedte ki őket onnan. A vádlott közölte, 50 ezer forintért cserébe hajlandó elengedni és békén hagyni őket, a nő ebbe beleegyezett, de mivel nem volt elegendő pénz otthonában, Nyíregyházára indultak pénzt kivenni egy bankautomatából. Az autóba beülve a férfi elvette a nő telefonját és kidobta a kocsi ablakán, az úton pedig már 100 ezer forintot követelt áldozatától.

A nő a pénzfelvétel szándékát hangoztatva megállt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság előtt, majd gyermekét hirtelen kikapva a hátsó ülésről beszaladt vele a rendőrségre. A vádlott ekkor eldobta a nála lévő kést és a férfi sértettől elvett mobiltelefont, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrök a kapitányságtól pár utcányira fogták el – írta a törvényszék sajtószóvivője. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.