Nyíregyházi Törvényszék

Felgyújtotta az élettársát és annak volt feleségét egy szabolcsi nő

Rendőrség

Letartóztatott a Nyíregyházi Járásbíróság egy nőt, aki a gyanú szerint féltékenységből felgyújtotta élettársát egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülésen – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

2023. szeptember 15-én az asszony és élettársa között vita alakult ki azt követően, hogy a férfi közölte párjával, befogadja kertes házukba a volt feleségét, mert annak nincs hol laknia. M.I.-né ezt ellenezte, olyan kijelentést tett, hogy a nőt baltával fogja várni, majd hogy elhatározását kifejezze egy láncfűrészt dobott a férfi irányába.

A vita ellenére másnap, 2023. szeptember 16-án a férfi befogadta volt feleségét a lakóház hátsó, nyárikonyha részbe. Az esti órákban, miközben a férfi a szobában fekve tévét nézett, az asszony magához vett egy öt literes benzines kannát és annak tartalmát párjára és az ágyneműre locsolta, majd a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta azt.

Ezután a gyanúsított a nyári konyhához ment, melyben bent tartózkodott párjának volt felesége, és az épület ajtaját, valamint az azon lévő szúnyoghálót szintén lelocsolta benzinnel, majd meggyújtotta. Az épületet mindkét sértett időben el tudta hagyni, így a cselekmény során senki sem szenvedett sérülést.

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van. A bíróság döntése szerint tekintettel a bűncselekmény tárgyi súlyára – akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető -, fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított a nyomozóhatóság elől elszökne vagy elrejtőzne. Figyelemmel pedig arra, hogy a gyanúsított szándéka a sértettek életének kioltására irányult, okkal lehet tartani attól is, hogy az asszony a megkísérelt a bűncselekményt véghez vinné vagy újabb bűncselekményt követne el ellenük, ezért a bíróság elrendelte egy hónapra a letartóztatását. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.