Hosszú éveket kaphat a húsklopfolóval és késsel feleségére támadó nyírtelki férfi

Rendőrség

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki 2022. szeptember 30-án a hajnali órákban a lakásukon húsklopfolóval és késsel támadt a feleségére. -közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A vádlott férfi és a felesége 2020 augusztusában kötöttek házasságot, majd a következő év januárjában megszületett közös gyermekük is. Kapcsolatuk azonban megromlott, rendszeresen veszekedtek, 2022 májusában a nő el is költözött a közös lakásból. A vádlott ezt a helyzetet nem tudta elfogadni, többször hívta telefonon a nőt, ellenőrizte, hogy merre jár.

2022. szeptember 30-án 4 óra 30 perckor a férfi telefonon felhívta a feleségét, és a nyírtelki lakásukra invitálta. A nő 6 óra körül gépkocsival megérkezett a lakáshoz, ahová a férfi beengedte, majd az ajtót kulcsra zárta. Ezt követően kérdőre vonta a feleségét, hogy az hol töltötte az előző estét, majd a konyhában az asztalnál ülő nőt, egy előre odakészített húsklopfolóval fejbe vágta, amitől a nő a földre esett. A húsklopfolóval még többször megütötte a nőt, annak nyele el is tört, ezt követően egy nagyobb méretű kést vett magához a vádlott és azzal a hátán többször megszúrta a nőt, majd egy újabb késsel a nyakát szurkálta össze. A sértett kiabálására felébredt a másik a szobában alvó másfél éves kislányuk, sírni kezdett, mire a vádlott a nőt behúzta a szobába, ahová bekészített egy fejszét és egy kötelet is. A nő úgy menekült meg a kilátástalan helyzetéből, hogy halottnak tettette magát, mire a vádlott abbahagyta a bántalmazását. A vádlott bement a fürdőszobába, ahol megpróbálta az ereit felvágni, eközben a nő kimenekült a lakásból, és a szomszédtól kért segítséget. A sértett sérülései életveszélyesek voltak, 4-5 hét alatt gyógyultak meg, azonban amennyiben nem kap időben orvosi ellátást, illetve a szúrások nyaki nagyeret érintettek volna, akkor a helyszínen bekövetkezett volna a halála.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a letartóztatásban lévő férfit, és azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje 17 év fegyházbüntetésre abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.