Nyíregyházi Törvényszék

Bűnügyi felügyelet alá helyezték a nyíregyházi tömegverekedésben részt vevő apát is

Rendőrség

Négy hónap időtartamra elrendelte a bűnügyi felügyeletét csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt a Mamma Mia szórakozóhely előtti verekedésben részt vevő két fiú apja esetében is a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója. – közölte a Nyíregyházi Törvényszék

A nyomozás eddigi adatai szerint 2023. március 4-én a hajnali órákban egy nyíregyházi szórakozóhely előtt a két fiával együtt jelent meg a gyanúsított, és azt sérelmezték, hogy korábban nem engedték be az egyik fiút a szórakozóhelyre. Emiatt aztán szóváltásba keveredtek a biztonsági őrökkel.

Az egyik fiú ököllel rátámadt az egyik biztonsági őrre, ebből a két csapat között verekedés alakult ki, melynek során az apa is többször ököllel arcon ütötte az őrt.

Ezt követően az apa a földre került, ahol a két biztonsági őr őt ütni, rúgni kezdte, melynek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Emiatt a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a két biztonsági őr letartóztatását korábban már elrendelte.

Mivel a nyomozás még folyamatban van, alaposan feltehető, hogyaz apa a kórházi kezelésből felépülve a bizonyítást nehezítené, a sértetteket, tanúkat befolyásolná, megfélemlítené, valamint büntetett előéletére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt rendelte el a nyomozási bíró a gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

Tömegverekedés tört ki egy nyíregyházi szórakozóhely előtt