Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője

Féltékenységből megfojtotta a férje szeretőjét egy tiszadadai asszony

Rendőrség

2022. június 22-én elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója  R.Á.-né tiszadadai gyanúsított letartóztatását, aki megfojtotta a férje szeretőjét.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított férje szerelmi viszonyt folytatott a sértettel, melyről a gyanúsított is tudomást szerzett. Az asszony féltékenységének többször is hangot adott emiatt. 2022. június 18-án a délutáni órákban a gyanúsított megjelent a sértett tiszadadai othhonában, ahol a férjét és a sértettet az ágyban találta.

A gyanúsított kiabálni kezdett, majd ütni kezdte a sértettet és az ágyról is lerángatta. Miközben a férje öltözködött, a gyanúsított egy üveg hamuzóval fejbe vágta őt, aki ezután elmenekült a helyszínről. Ezt követően a gyanúsított tovább folytatta a sértett bántalmazását, majd puszta kézzel megfojtotta. A sértett a bántalmazás következtében elhunyt.

A gyanúsított büntetlen, jelenleg egy kiemelkedő tárgyi súlyú – akár 15 évi szabadságvesztéssel is büntethető – bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság. Erre tekintettel, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított megnehezítené a bizonyítást azzal, hogy az eljárásban részt vevő tanúkat, más személyeket jogellenesen befolyásolná, ezért elrendelte letartóztatását.