Nem kirabolták, hanem ellopta a pénzt a pénzszállító alkalmazottja Nyíregyházán

Rendőrség

Nem rabolták ki, hanem ő maga lopta el a rábízott mintegy 15 millió forintot az egyik pénzszállító cég alkalmazottja május végén Nyíregyházán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Martossy György megbízott főügyész közleményében felidézte, május 28-án bejelentés érkezett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra, miszerint az egyik helyi lakótelepen kirabolták a bankautomatát feltöltő pénzszállítót, és közel 15 millió forintot vittek el az ismeretlen elkövetők. A rablás miatt elrendelt nyomozás során a rendőrség rövid időn belül bizonyítékokat szerzett arról, hogy valójában nem rablás történt, hanem a pénzszállító cég alkalmazottja lopta el a rábízott pénzt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi feladata az volt, hogy pénzkiadó automatákat töltsön fel Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A “rablás” napján a pénzszállító gépkocsi trezorjában magához vette a nyíregyházi bankautomata feltöltésére szánt pénzt, majd azt napközben ismeretlen helyen elrejtette – ismertette a főügyész.

A gyanúsított dél körül érkezett munkatársával a lakótelepen lévő bankautomatához, az üres pénzkazettákkal az automatához ment, így kikerült munkatársa látóteréből. Pár perccel később visszament kollégájához a kazetták és a szolgálati fegyvere nélkül, majd azt mondta, hogy kirabolták.

A jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását egy hónapra indítványozza a Nyíregyházi Járási Ügyészség.

Rablás Nyíregyházán, Örökösföldön