Közlekedésbiztonsági ellenőrzés Vásárosnaményban

Rendőrség

A közlekedők a közúti balesetek számának csökkentése érdekében a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályainak, valamint a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztály munkatársai fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak 2021. április 27-én a rendőrkapitányság illetékességi területén. Az ellenőrzés elsődleges célja a gyalogosok, és a kerékpárosok által elkövetett szabálytalanságok megelőzése, kiszűrése, és megszakítása.

Az ellenőrzés alatt több gyalogos és kerékpáros által elkövetett szabályszegés miatt intézkedtek a rendőrök, és alkalmaztak figyelmeztetést, szabtak ki helyszíni bírságot, vagy kezdeményeztek szabálysértési eljárást. Az egyenruhások tapasztalatai alapján nagyobb hangsúlyt kell, hogy fektessenek a rájuk vonatkozó közlekedési szabályok maradéktalan betartására, valamint a kerékpárosoknak a jármű kötelező tartozékokkal történő felszerelésére.

A rendőrök a gépjárművekkel elkövetett szabályszegések felett sem hunytak szemet, így járművezetőkkel szemben is több intézkedést hajtottak végre. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt ezúttal csak egy járművezetővel szemben intézkedtek és szabtak ki közigazgatási bírságot, de kirívó volt a tilos jelzésen áthaladó járművek száma, emiatt hat járművezetőnek kell bírságot fizetnie.

Kisebb fokú szabályszegések elkövetése miatt számos esetben alkalmaztak figyelmeztetést, vagy helyszíni bírságot – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük