Gázrobbanás volt a VIII. kerületi Bérkocsis utcában

Ország

Gázrobbanás történt egy VIII. kerület, Bérkocsis utcai házban hétfőn délelőtt – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek. Pikó András, a kerület (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármestere Facebook-oldalán az eset kapcsán azt írta: segítenek a házban lakóknak.

A katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatása szerint az egyemeletes társasházban a födém beszakadt, a falak megrogytak, ablakok, ajtók szakadtak ki, tűz azonban nem keletkezett. Öt ember hagyta el a megrongálódott régi bérházat. A kereső kutya jelzése alapján egy embert a romok alól emeltek ki a tűzoltók, és adtak át a mentőknek – tette hozzá.

A helyszínen vannak az áram- és gázszolgáltató szakemberei, akik a háztömböt a hálózatokról lekapcsolták – közölte a szóvivő. Pikó András azt írta: az önkormányzat a házat már korábban bontandónak minősítette, az ott élők többsége elköltözött. Hozzátette: az önkormányzatnak egyszerre kell bontania a lakhatatlan épületeket és felújítania azokat, amelyekhez évtizedekig senki sem nyúlt. “Ebben a ciklusban majd 4 milliárdot költünk csak erre, saját forrásból. A tízszerese, a százszorosa sem lenne elég és másra nem számíthatunk, csak magunkra. Erre figyelmeztet mindannyiunkat a mai robbanás” – fogalmazott Pikó András.

Mentők egy sérültet tesznek a mentőautóba a főváros VIII. kerületében, egy Bérkocsis utcai ház előtt, ahol az épületben gázrobbanás történt 2023. május 1-jén. Az egyemeletes társasházban a födém beszakadt, a falak megrogytak, ablakok, ajtók szakadtak ki, tűz azonban nem keletkezett. Egy embert a romok alól emeltek ki a tűzoltók, majd a mentők kórházba vitték. MTI/Mihádák Zoltán