Augusztusban kétszer utal családi pótlékot az Államkincstár

Ország

Kétszer utal családi pótlékot augusztusban a Magyar Államkincstár, így csökkentve a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit – jelentette be Németh Szilárd rezsibiztos a Facebookon. A kormány célja hogy minden erejével támogassa a magyar családokat.

A júliusi családi pótlék augusztus 2-án volt esedékes, de idén a szeptemberit is augusztusban kapják meg a családok. A kormány az iskolakezdés miatt döntött úgy, hogy szeptember helyett augusztus 23-án fizetik ki a családi pótlékot. Ez viszont azt is jelenti, hogy szeptemberben emiatt nem lesz családi pótlék kifizetés, mert csak előrehozott kifizetésről van szó.

Egygyermekes család esetén 12.200 forint a családi pótlék összege, egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13.700 Ft, kétgyermekes család esetén (gyermekenként) 13.300 Ft, két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) 14.800 Ft. Három- vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként) 16.000 Ft, Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) pedig 17.000 Ft a családi pótlék összege.