Katonai menetoszlop

Csütörtökön katonai konvoj közlekedik az ország útjain

Ország
string(366) "SELECT nap_posts.* FROM nap_posts LEFT JOIN nap_term_relationships tr ON (nap_posts.ID = tr.object_id) WHERE 1=1 AND nap_posts.post_name = '588a665f309cc2e4a83525fb70d5df0b' AND nap_posts.post_type = 'oembed_cache' AND ((nap_posts.post_status = 'publish')) AND tr.object_id IS NOT NULL GROUP BY nap_posts.ID ORDER BY nap_posts.post_date DESC "

Katonai menetoszlop közlekedésére kell számítani az ország útjain június 16-án, csütörtökön – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-t.

A konvoj a Hajdúhadház – M35 – M3 – M0 – M7 autópályák – Székesfehérvár – 8-as számú főút – Veszprém – 77-es főút – Újdörögd bázis útvonalon halad majd – áll a közleményben. A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mert azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépkocsi, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják – figyelmeztettek.

“A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát” – fogalmazott közleményében a tárca.

Institute for Economics and Peace felmérése szerint Magyarország az egyik legbékésebb ország