Az onkológiai szűrővizsgálatok csütörtöktől újraindulnak

Ország

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Facebook oldalán jelentette be, hogy az onkológiai szűrővizsgálatok csütörtöktől újraindulnak.

Holnaptól újraindulnak az egészségesnek vélt emberek körében végzett, megelőzést szolgáló népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok. A magyar egészségügy az utóbbi hetekben olyan módon jutott túl a koronavírus-járvány harmadik hullámának legkritikusabb szakaszán, hogy valamennyi beteg számára biztosított maradt az ellátás. – olvasható

A járvány visszaszorítása tekintetében azonban a legfontosabb eszközünk továbbra is az oltás, ezért arra biztatok mindenkit, hogy regisztráljon és éljen az oltás lehetőségével.

Május harmadikától újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás. A beavatkozások az egészségügyi szolgáltatóknál előzetesen egyeztetett időpontokban történhetnek, rugalmas tervezéssel és a szükséges járványügyi intézkedések betartásával. Fertőzésgyanú esetén pedig az ellátó fekvőbeteg-intézet köteles a betegeket megfelelően izolálni és a koronavírus antigén gyorstesztet elvégezni a diagnózis felállításához.

– Kásler Miklós

Fotó forrása: Kásler Miklós Facebook oldala.