Bognár Szilvia Csintekerintő koncertje

Kultúra

Csintekerintő énekszóval, gyerekszájjal, versekkel és mondókákkal, furfanggal és derűvel, kunkorodó jókedvvel!

Bognár Szilvia saját világzenei csapatát a hazai jazz, népzenei, illetve világzenei produkciók neves előadóiból 2006-ban hívta életre. A közelmúltban született dalaik jó része gyermekeknek szól, melyek versekkel, mondókákkal, találós kérdésekkel karöltve szeretetteljes, játékos és zeneileg is színvonalas szórakozást ígérnek gyermekeknek és szüleiknek egyaránt.

Műsoraikon a csapattól megszokott saját szerzemények és népdalfeldolgozások mellett Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Hajnal Anna és Nagy László megzenésített költeményei is felcsendülnek. Ahogy az énekesnő fogalmazott: „gombolyítjuk az énekeket, mint az aranyfonalat, olykor dobbantunk, vagy épp csak a kezünkkel táncra perdülünk, még verssorokkal is dobálózunk. De amihez biztosan ragaszkodunk: hogy kunkorodó jókedvünk minket el ne hagyjon!”

Bognár Szilvia nagy sikert arató gyerekműsorának esszenciája a Csintekerintő album. Az évszakok változására épülő Csintekerintő zeneiségében, szövegeiben és általános mondanivalójában is közvetítője annak a kulturális hagyománynak, melyet az egykori paraszti társadalom hagyományozott ránk: kihangsúlyozza a természet rendjét, megemlítve az ezekhez kapcsolódó szokásokat, hiedelmeket, néha csak jelzés értékkel, olykor hangsúlyosabban.

Bognár Szilvia – ének, fuvola

Bede Péter – szaxofon, tilinkó

Gerzson János – oud, buzuki

Gyulai Csaba – ütőhangszerek

Hámori Máté – gitár

Zeneszerző:

Kovács Zoltán – nagybőgő

 

Belépőjegyek:

900 Ft elővételben // 1200 Ft helyszínen

családi jegy (2 felnőtt+1 gyermek) 2300 Ft elővételben // 3000 Ft helyszínen

további gyermekjegy: 800 Ft elővételben // 1000 Ft helyszín

3 éves kor alatt ingyenes!

 

Jegyek elővételben augusztus 10-től vásárolhatóak az Ifjúsági ház jegyirodájában!