Égből pottyant cigarettát foglalt le a NAV Kölcsénél

Helyi hírek

Abszurd csomagok hullottak az égből Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egyik községében. A kölcsei határrendészek azonnal értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreit. – közölte a NAV

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye határmenti területein rendszeresen találkoznak az egyenruhások úgynevezett „drónos csempészettel”. Az elmúlt napokban is ilyenféle trükkel próbálkoztak az elkövetők, azonban a reptetett csomagok már nem értek célba. A rendőrség munkatársai késő este figyeltek fel egy halk zümmögésre, majd az ezt követő tompa puffanásokra. Az egyenruhások sejtették, hogy ismét illegális cigarettaszállítmány érkezett, ezért értesítették a pénzügyőröket. A sikeres terepkutatásnak köszönhetően, alig egy órán belül az összes „égből pottyant”, gondosan körberagasztott dobozt megtalálták. A vízhatlan ládákban összesen 1 500 doboz cigaretta volt.

A NAV munkatársai a több mint 3,3 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, ismeretlen tettes ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.