Nyíregyházán rendezték meg a CIVIL INFÓT

Helyi hírek

A CIVIL INFO – NEA 2024 országos tájékoztató előadását Nyíregyházán tartották meg.

A civil szervezetek tagjait várták a Vármegyeházára, a Nemzeti Együttműködési Alap 2024-es pályázatairól szóló tájékoztató fórumra, melyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság munkatársai tartottak. A vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ operatív igazgatója, Kiss András köszöntőjében kiemelte, a civil szervezetek munkája elengedhetetlen, így fontos nekik támogatást nyújtani. A Nemzeti Együttműködési Alapon 14 milliárd forint, míg a Városi Civil Alap 2024.  pályázaton 5 milliárd forintra lehet pályázni.

A Helyettes Államtitkárság a már 8 vármegyében megtartotta a tájékoztató fórumot. A NEA pályázatait október 2-án írják ki, a Városi Civil Alap pályázatait már kiírták, melyre az 5 milliárd forint összkeretből, egy szervezet ingatlanra 9 millió, gépjárműbeszerzésre 7 millió forintot lehet megpályázni. 11 millió forintos a programszervezés- és a kommunikáció- és médiakeret, 7 millió forintos az eszközbeszerzési keret.

Az előadáson részt vett Szalay-Bobrovniczky Vince, aki kifejtette, hogy módosították a pályázatok szabályát, hogy ne csak a programkeretre lehessen felhasználni a pályázati pénzeket.

„Mind a 3 utóbbi kategóriának van egy erős működési lába, ami azért van, hogy két tételt el tudjunk számolni civil szervezetként: béreket és rezsitérítést. Tehát ha programkeretre elnyertünk 11 millió forintot, de például csak 1 millió forintból akartunk rendezvényt csinálni, akkor a többi 10-et el tudjuk költeni működés jellegű kiadásokra. Kifejezetten az Önök kedvéért csináltuk így, direkt írtuk ki 3 tételre” – mondta Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.