Állásbörzét tartottak a Nyíregyházi Egyetemen

Helyi hírek

A Nyíregyházi Egyetemen szerdán állásbörzét tartottak, melyen 38 kiállító cég  többek között a ContiTech, a Hübner, az Eissmann, a Coloplast, a Magyar Honvédség, és a Bonduelle is megjelent.

A megnyitón jelen volt a debreceni BMW gyár HR-marketing specialistája, aki arról beszélt, milyen változatos lehetőségeket nyújt a munkaerő számára a fejlődés és a digitalizáció. A nyíregyházi városvezetés számára ez a hét az állásbörzével és a pénteki szakMAfesttel arról szól, hogy hogyan lehet összekapcsolni a foglalkoztatói és a munkavállalói igényeket.

„Mi is a dolgunk? Megtartani a hallgatókat. Nemcsak megtartani, tovább növelni a létszámukat. Miért? Hogy azoknak a befektetőknek, vállalatoknak, akik a nyíregyháziaknak kínálnak lehetőséget, tudjunk utánpótlást biztosítani. Egy olyan egyetemet szeretnénk teremteni, mely vonzóbbá teszi az egyetemet. Hogyan tudjuk ezt elérni? A hallgatói életet próbáljuk még intenzívebbé tenni. Visszahozzuk a FŐHE-t a következő évben. Fontos, hogy a középiskolások megismerjék a képzéseket, az oktatást, a kutatásokat. Fontosak a hallgatói rendezvények. A FŐHE-n kívül gólyanapok, gólyatábor, gólyabál. Olyan hallgatói szolgáltató egységeket, infrastruktúrát fogunk kiépíteni, mely egyedülálló lesz a térségben” – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva.