Újra nyit a Móricz Zsigmond Könyvtár Nyíregyházán

Öt hónap után nyit újra Nyíregyháza ismert könyvtára – indulnak a programok

Helyi hírek

A Népművészeti Egyesülettel készül a március 27-ei nyitásra a Móricz Zsigmond Könyvtár Nyíregyházán. Az intézmény még november 1-én zárt be az energiaválság miatt. Hétfőtől a megszokott nyitvatartási rendben várják az olvasókat. Már aznap 14 órakor nyílik az Aranykapu Népművészeti Egyesület Műhelygalériák programsorozata és április 1-ig mindennap, általában délután 2 órától különböző kézműves foglalkozásokat kínál az egyesület – írja Nyíregyháza önkormányzata.

Március 28-án a Képregény Tárban is lesz program. A könyvtár munkatérsai készülünel a Gyermekkönyvhónapra is, ami már az 50. lesz.

Az intézmény arról is beszámolt, hogy kiírtak egy rajzpályázatot is a mi Petőfink címmel. Erre április 14-ig várjuk az alkotásokat. Petőfi Sándor művéhez bármilyen illusztráció készíthető. Az Ünnepi Könyvhétre is nagy erőkkel készülnek a könytár dolgozói. Bereményi Géza lesz a vendég. Ezen túl helyi írók, Sipos László és Ferenczik Adrienn új könyvét is be fogják mutatni.

A Gyermekkönyv hónap első eseménye május 2-án kezdődik, ahol  Berg Judit lesz a vendég, de Bessenyei Gábor legújabb könyvét is bemutatják. Hajdu Ágotával május 11-én találkozhatnak a kisebbek a Cseperedő foglalkozáson.

További részletek itt.

Nyíregyházán a Móricz Zsigmond könyvtár előtt átadták a könyvkölcsönző automatát