faültetés

Nyíregyházán idén is lehet pályázni az “Ültess egy fát a holnapért” programra

Helyi hírek

2023-ban  ismét meghirdeti a Nyírvv Nonprofit Kft. az „Ültess egy fát a holnapért!” – akciót, melynek keretében Nyíregyháza lakosságának lehetősége nyílik fákat és dísznövényeket igényelniük.

A Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. a fásítási program keretében együtt hirdeti meg a növények igénylésének lehetőségét. Az akció célja a város zöldfelületeinek további növelése, és új zöldfelületek létesítése és megőrzése.

A program keretében a lakosság, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények pályázati adatlapon nyújthatják be pályázatukat díszfákra, díszcserjékre. Az igényeket a készlet erejéig tudják támogatni. Egy háztartásban élők esetén csak egy pályázatot tudnak befogadni. Fontos tudni, hogy a tavalyi évben sikeresen pályázók jelentkezése a 2023-as évben automatikusan elutasításra kerül.

A pályázat feltételei:

  • A kitöltött pályázati adatlapok benyújtása a növények ültetési helyének megjelölésével
  • A helyszínről készült fotó/k csatolása
  • A növény/ek közterületi felhasználása
  • A igényelt növényállomány fenntartásának hosszú távú vállalása

A pályázati adatlapok alapján a beérkezési sorrendet figyelembe véve bírálják el a kérelmeket. A telepítésre kerülő növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozzák meg, az érintett terület sajátosságainak (meglévő közművek: földkábel, légvezeték) és az ültetés szempontrendszerének figyelembevételével.

A növényeket a NYÍRVV Nonprofit Kft. biztosítja, azonban a szállítás, az ültetés és a további gondozás az igénylő feladata.

A jelentkezéseket 2023. február 28. napjáig várják a varosszepito@nyirvv.hu email-címre.

A PÁLYÁZATI ADATLAP letölthető innen