Városnapi díjazottak Hajdúhadházon

Kitüntető díjakat adtak át a hajdúhadházi városnapon

Helyi hírek

A városnapi díjakat ünnepi ülés keretében nyújtották át december 12-én Hajdúhadházon – számolt be a megyei önkormányzat.

Az ünnepség Bocskai István fejedelem lovas szobránál kezdődött, ahol Farkas Sándor alezredes, a Bocskai István Lövészdandár parancsnoka mondott köszöntőt.

Városnapi díjátadás Hajdúhadház

Beszédében a hajdúk elévülhetetlen érdemeit hangsúlyozta, melyeket 1604 és 1606 között szereztek a Bocskai által vezetett szabadságharc alatt.

Csáfordi Dénes; Dáné Csaba testnevelő tanár; Pajna Zoltán
Dáné Csaba testnevelő tanár

Mint mondta, éppen ezért adományozott 1605. december 12-én Korponán kiváltságlevelet a hajdúknak Bocskai. A jelenlévők ezután megkoszorúzták a fejedelem lovas szobrát, majd az ünnepség a Városháza Dísztermében, ünnepi testületi üléssel folytatódott.

Fruzsikás együttes
Fruzsikás együttes

Csáfordi Dénes polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke és Tasó László országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.

Tasó László; Hagymásy György háziorvos; Csáfordi Dénes
Hagymásy György háziorvos

Pajna Zoltán kiemelte, 9254 hajdú telepedhetett le vidékünkön, esélyt kapva arra, hogy békében otthont teremtsenek, családot alapítsanak és városokat építsenek. Hozzátette, egy település az alkotó emberektől fejlődik, lelkét a tenni akaró személyek adják. Az ünnepség végén átadták a város kitüntető díjait.

Fotók: megyei önkormányzat