„Fegyvert, s vitézt” Szabadságharcaink fegyverei címmel időszaki kiállítás nyílik a Kállay Gyűjteményben

Helyi hírek

Kulcsár Róbert magángyűjtő révén „Fegyvert, s vitézt” Szabadságharcaink fegyverei című időszaki kiállítás nyílik 2022.09.28-án a Kállay Gyűjtményben.


A tárlaton különböző fegyverek, könyvek és relikviák tekinthetők meg a 16-19. századból, kiemelt figyelemmel az 1848/49-es szabadságharcra. A Kállay Gyűjtemény 16-19. századi könyvritkaságai mellett a különböző fegyverek, könyvek és relikviák tekinthetők meg. A kiállítás főleg az 1848/49-es szabadságharc korszakába enged betekintést. A tárlat 2022. november 30-ig lesz látogatható.

A kiállítást Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere, Dohanics László a Kállay Gyűjtemény vezetője és Simicskó István a KDNP frakcióvezetője ünnepi beszédével nyitják meg.

Rendhagyó történelemórát is szerveznek 2022. október 6-ra, az Aradi Vértanúk Emléknapjára. A megemlékezés keretében, előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, „13 hősről 13 percben” címmel. Majd játékos, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozásra kerül sor. Végül a témához kapcsolódó elemeit tekinthetik meg a kiállításnak. A kiállításhoz múzeumpedagógiai foglalkozás is kapcsolódik, amire az iskolás osztályok, tanulócsoportok jelentkezését várják.

Előre meghirdetett időpontokban lehetőség lesz megtekinteni egy szablyavívó bemutatót, melynek végén a tanulók kipróbálhatják a klasszikus magyar kardvívást is. A foglalkozások 45 percesek, ami a kiállítás megtekintését is magában foglalja. A csoportoktól előzetes regisztrációt kérnek a Kállay Gyűjtemény telefonszámán vagy e-mail címén, melyek a gyűjtemény honlapján megtalálhatók!

Belépőjegy árak: 500 Ft belépő + 300 Ft (múzeumpedagógia foglalkozás)