Tokaji Bornapok 2022

Idén Nyíregyháza belvárosában rendezik meg a Tirpák fesztivált

Gasztro Helyi hírek

Évről évre nagyobb méreteket ölt Nyíregyházán a tirpák hagyományok ápolását előtérbe helyező kétnapos gasztronómiai nagyrendezvény, a Tirpák Fesztivál.

A gasztronómiai fesztivált 2022. szeptember 17-18. között tartják meg a nyíregyházi Kossuth téren, ahol számtalan finomság kerül majd az asztalokra. A rendezvényen a helyi gasztronómiai ételek kapják a legnagyobb hangsúlyt, főleg burgonyából, kukoricából, káposztából, füstölt húsokból, almából, dióból és szilvából készülnek majd az ételek. Az érdeklődök több mint ötven féle ételt kóstolhatnak meg. A rendezvényen Nyíregyháza testvér-, és partnervárosai is bemutatják az ő helyi nevezetességeiket, amivel színesítik a fesztivál gasztronómiai ízvilágát. A fesztivál érdekessége, hogy a szombati napon a profi, míg vasárnap az amatőr főzőcsapatokat díjazza a zsűri.

Az ételek mellett számos fellépő gondoskodik a jó hangulatról, idén már pénteken hét órától megkezdik a hangolást a hétvégi fesztiválra. Nagy Szilárd és Ragány Misa rockműsorral várja az érdeklődőket, majd Pataky Attila zárja a péntek estét 19:45-től kezdődő koncertjével.

Szombaton 10 órától kezdődik a fesztivál, mellette a helyi néptáncegyüttesek a Lajtorjás zenekar kíséretével mutatják be tánctudásukat. A délután folyamán az LK Beat, Mentha Project és Tóth Gabi koncertjét hallhatják a kilátogatók. Vasárnap a Folkfusion Band és a Polip Band biztosítja a jó hangulatot.