Kovács Ferenc és Ko Kyung Hwan

Aláírta a nyíregyházi gyár fejlesztési szerződését a dél-koreai W-Scope és Kovács Ferenc polgármester

Helyi hírek

Kedd délután Ko Kyung Hwan, a dél-koreai W-Scope ügyvezető igazgatója és Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere ünnepélyes keretek között, a sajtó nyilvánossága előtt aláírták a dél-koreai cég nyíregyházi fejlesztésére vonatkozó szerződését.

A beruházás során közvetlenül 1200 munkahely jön létre a gyár megépítésével, de közvetett formában 1400 főt alkalmaznak majd. A gyártás 2024 végén kezdődhet el Nyíregyházán.

“Ahogy azt az ünnepélyes eseményen is megfogalmaztam: városunk számára történelmi esemény volt. Nagy öröm, hogy Nyíregyházát választották az első európai üzemük helyszínéül. Ez bizalmat és megbecsülést jelent, s ez természetesen részünkről is fennáll. Hosszú hónapok közös munkájának az eredménye, hogy aláírtuk a szerződést.” – írta Kovács Ferenc polgármester.

A W-Scope mintegy 80 hektárnyi területet vásárolt Nyíregyházán, ahol jelentős munkahelyteremtő beruházás valósul meg a következő időszakban.

„Közvetlenül 1200 munkahely jön létre a gyár megépítésével, de közvetett formában 1400 főt alkalmazunk majd. A gyártás 2024 végén kezdődhet el Nyíregyházán, itt évente 1,2 milliárd négyzetméternyi szeparátorfilmet készítünk.” – mondta a keddi találkozón Ko Kyung Hwan ügyvezető igazgató.

A beszédek után aláírták a telek adásvételi szerződést, amit Nyíregyháza polgármestere szövetségi megállapodásként titulált. Ko Kyung Hwan és dr. Kovács Ferenc egy kézfogással is köszöntötték egymást a szignó után, majd egy-egy ajándékot is átadtak. Nyíregyháza polgármestere egy, a Szindbádot ábrázoló festménnyel kedveskedett a dél-koreai cég vezetőjének, amely megbeszéléseik nagy részének helyszínéül szolgált az elmúlt hónapokban.

Kovács Ferenc és Ko Kyung Hwan
Kovács Ferenc és Ko Kyung Hwan a dél-koreai W-Scope ügyvezető igazgatója.

Fotó:Facebook/Kovács Ferenc