Újítsd fel a kertet kötelek segítségével

Gazdaság

Szívesen vinnél új stílust a kertbe? Jól jönne néhány kinti bútor, esetleg dekoráció? Szeretnéd, ha a gyerekek számára is megfelelő lenne a környezet? Nem is gondolnád, de akár kötelek segítségével is újjá varázsolhatod a területet. Adunk néhány tippet.

Újítsd fel a bútorokat!

A szintetikus szálakból készült színes, UV álló kötelek akár régi bútorokat is új köntösbe öltöztethetnek. Keress a garázsban egy régi széket, s tegyél rá új bevonatot! Akár több darabot is felújíthatsz így, hogy kerti garnitúrát kapj!

Tedd hangulatossá az ösvényt!

Kis ösvény vezet a kert végébe vagy a veteményesbe? Ha szeretnéd két oldalról határolni, alacsony kerítést készíthetsz UV álló szálak segítségével. Helyezz el fa oszlopokat meghatározott távolságra egymásról! Vezess végig rajtuk strapabíró kötelet! Ha szívesen alkotsz, kipróbálhatsz különféle díszes kötési technikákat.

Tedd biztonságossá a játékokat!

Ha még nincs mászóka, kötéllétra vagy hinta a család legkisebb tagjai számára a kertben, akkor itt az idő készíteni! Ha viszont már pár éve megvannak, talán felújításra szorulnak.

Az acélbetétes kötél EU szabvány: belül acélsodrony erősíti, borítása poliészter fonalból készül. Nagyon biztonságos, így kiválóan alkalmas mászófelületek kialakítására.

Hintakötélnek nem feltétlenül kell acélbetétes változat. Viszont minden esetben UV stabil, színtartó, kültéri használatra készült hintakötelet vegyünk!

Díszíts!

Természetes vagy mesterséges színű zsinórokat is használhatsz kültéri dekorációra. Lássunk néhány ötletet!

Feliratok

Helyezd el kedvenc mottódat, szlogenedet a kertben! Nem kell hozzá más, mint vastag, esőálló kötél: formázd meg a mondanivalót, rögzítsd tűkkel, s helyezd el a ház falán vagy az egyik fa törzsén! Garantáltan jó kedvre derülsz mindig, amikor meglátod.

Mécsestartók

Keress néhány befőttes üveget, s ragassz rájuk kívülről zsinórokat, körkörösen, vagy érdekes mintát formázva! Használd őket mécsestartónak! Ugye, milyen hangulatos ez este?

Cserepek

Frissítsd fel a kopott cserepeket úgy, hogy bevonod őket körkörösen kötelekkel! Használj természetes árnyalatokat, vagy akár többféle színt!

Virágtartók

Felfüggesztett virágtartót is készíthetsz erős kötélből. Keresd meg az interneten a számodra kényelmes csomózási technikát, s így függeszd fel a futónövények cserepeit!

Segíts növényeiden!

Vásárolj speciális zsinórokat a palánták és más növények megtámasztására:

  • Palántakötözővel rögzítsd a gyengébb szárú növényeket!
  • Uborkahálóhoz vagy más indás növényhez hálózsinórt vásárolj!
  • Szőlőkötözőt szerezz a szőlő gondozásához!

Ha nagy tételben használsz ilyen termékeket, érdeklődj, hiszen a kötél árak gyártótól általában alacsonyabbak, mint más boltokból!

Összefoglalás: A kertre is ráfér a rendszeres karbantartás. Ha szeretnél új színt vinni a kinti környezetbe, használhatsz köteleket, hiszen sokrétűek és strapabírók. Könnyedén készíthetsz kültéri játékokat, kerítést, bútort, de dísztárgyat is. (x)