Közel egymillió hektár szántó került be az agrárkörnyezetgazdálkodási programba

Gazdaság

A tavaly elindult megújuló vidék, megújuló agrárium programban az Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés és az Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása elnevezésű felhívásokra összesen 1,2 millió hektárnyi földterület került be, ebből 940 ezer hektár szántóföld – mondta el az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Mezőfalván.

Feldman Zsolt a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva kiállítás megnyitóján jelezte, ekkora termőterületen vállalták a gazdák, hogy a környezet állapotát megőrzik és javítják, a környezeti terhelést csökkentik a biodiverzitás megőrzése és a klímaváltozás elleni küzdelem céljainak elérése érdekében.

traktorok
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szántóföldi Napok és Agrárgépshow rendezvénye a megnyitó napján Mezőfalván 2022. június 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Az államtitkár jelezte, hogy e filozófia jegyében támogatást adnak hétezer helyspecifikus, precíziós gazdálkodásra alkalmas erő- és munkagép vásárlására, amellyel az érintettek versenyképességét és a fenntarthatóságot segítik.

Távozik a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója