Bige László

Bige László tízmilliárdos üzletet kötött Mészáros Lőrinccel

Gazdaság

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Agrolink Zrt. tízmilliárdos összegben vett műtrágyát a kormánnyal igencsak hadilábon álló, az ellenzéket nyíltan támogató Bige László érdekeltségében álló Nitrogénművek Zrt-től – tudta meg a 24.hu.

A biznisz azért érdekes, mert Bige László az utóbbi években komoly vegzálást volt kénytelen elszenvedni cégein keresztül. Több interjúban is kijelentette, hogy kormányközeli oligarchák ki akarják csinálni, és Márki-Zay Pétert anyagilag is támogatja kampányában.

Ehhez képest a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Agrolink Zrt. tavaly decemberben és idén januárban több tételben összesen 10,5 milliárd forintos értékben vett műtrágyát a Nitrogénművek Zrt.-től, mindezt ráadásul készpénzes előrefizetéssel tették meg.

Bige László beolvasott az agrárminiszternek: “Önnel szemben én nem voltam KISZ-tag, sem párttag”

Bige Lászlóra az ügyészség börtönt, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást is kért egy hűtlen kezelési ügyben, a versenyhivatal 11 milliárdra büntette az érdekeltségében álló céget kartellezés miatt.

A 24.hu megkereste az Agrolink Zrt-t, amely konkrétumok nélkül reagált az üzletre: „A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével is foglalkozó AgroLink Zrt. minden olyan céggel partneri viszonyra törekszik, melyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy integrátori vállalatunk a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsa a vele szerződésben lévő gazdálkodóknak.”

Bige László: anyagilag is támogatnám Márki-Zay Pétert a kormányváltás érdekében

A lap megkeresésére a Nitrogénművek Zrt. csak annyit közölt, hogy „üzletfelekről nem nyilatkozhatnak”.