Átadták Mezőcsáton Magyarország legnagyobb egybefüggő napelemparkját

Mivel Magyarország összeségében a felhasznált energia 76 százalékát importálja, ezért a kormány legfontosabb feladatának tartja, hogy erősítse Magyarország energiafüggetlenedését, garantálja az ellátás biztonságát, minden nyomás ellenére megőrizze a rezsicsökkentés eredményeit, elérhető szinten tartsa az energiaárakat, ugyanakkor megfeleljen a növekvő energiaigényeknek és a klímapolitikai céloknak is – mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter kedden Mezőcsáton, ahol az […]

Májusban több használt autót hoztak be Magyarországra, mint áprilisban

Májusban 9234 import használt személyautó kapott magyar rendszámot, 13 százalékkal több, mint áprilisban, de még mindig jóval kevesebb, mint egy évvel korábban, amikor 12 283-at regisztráltak – közölte a joautok.hu használtautó portál a Datahouse adataira hivatkozva hétfőn az MTI-vel.

Tyúkok, tojástermelés

Márciusban 886 millió euró volt a külkereskedelmi többlet

Márciusban a kivitel volumene 10, a behozatalé 1,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. Az aktívum 886 millió euró volt, az egyenleg 1,7 milliárd euróval javult az egy évvel korábbihoz képest – közölte második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

dohánykészítő üzem dohánygyár szivarka

A Continental Dohányipari Zrt. harminc százalékkal növelte az adózott eredményét

Pénzügyi és értékesítési szempontból is eredményes évet zárt tavaly a Continental Dohányipari Zrt., a sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló társaság árbevétele közel 13, adózott eredménye pedig 30 százalékkal nőtt 2021-hez képest – közölte a cég szerdán az MTI-vel.

A Szerencsejáték Zrt. hatalmas nyereséggel zárta a tavalyi évet

Eredményes évet zárt a Szerencsejáték Zrt. 2022-ben, 821 milliárd forint szerencsejátékokból származó árbevételt és 25,9 milliárd forint adózott eredményt ért el, az EBITDA mutatója pedig 37,2 milliárd forintra növekedett – közölte a Szerencsejáték Zrt. az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.