bank, Takarékbank, kamat, pénz, hitel

Jóváhagyták az MKB Bank és a Takarékbank egyesülését

Az MKB Bank és a Takarékbank közgyűlése pénteken elfogadta a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének második lépését, ennek értelmében 2023. május 1-jén egyesül a bankcsoport két tagbankja, és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését – tájékoztatta a Magyar Bankholding az MTI-t.

Három magyar cég is bekerült a Deloitte leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozások közép-európai listájára

Az árbevétel alapján a leggyorsabban növekvő technológiai cégeket díjazó Deloitte Central Europe 2022-es Technology Fast 50 programjára 16 közép-európai országból 400 pályázat érkezett, a rangsorba 3 magyar cég került be – közölte a könyvvizsgáló és adótanácsadó az MTI-vel csütörtökön.

A harmadik negyedévben növekedtek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjai

A személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjai a tavalyi év azonos időszakához képest 5 százalékkal emelkedtek a harmadik negyedévben; a biztosítói kárkifizetések 12 százalékkal nőttek a szerviz- és alkatrészköltségek drágulása, a devizaárfolyam-változás és a pénzromlás hatásaként – áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) MTI-nek csütörtökön küldött közleményében.

588 millió euróval nőtt a külkereskedelmi-hiány októberben

Októberben az export euróban számított értéke 21,0, az importé 25,7 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. A külkereskedelmi egyenleg 588 millió euróval romlott és 1,009 milliárd eurót tett ki – közölte csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

gázvezeték földgáz

Jelentős mértékben csökkent októberben a hazai földgázfogyasztás

Az enyhe októberi időjárás és az ipari kereslet csökkenése mellett telítődtek az uniós tárolók, amelynek eredményeként mérséklődtek az európai fölgáz termékárak, a hazai felhasználás októberben az előző évihez képest 41 százalékkal csökkent – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) októberi földgázpiaci riportja alapján szerdán az MTI-vel.

Az easySales és a Packeta együttműködésével hatékonyabbá válik a nemzetközi futárszolgáltatás a magyarországi vásárlóknak

A webáruházak számára automatizált szolgáltatásokat nyújtó easySales román vállalat integrálta a Packeta Hungary futárszolgálatot, amellyel az easySales-t használó e-kereskedők hozzáférhetnek a Packeta csaknem 1900 magyarországi átvételi pontjához – közölte a Packeta Hungary Kft. hétfőn az MTI-vel.