Természetvédelmi szakhét kezdődött

Egyetem

Éjszakai túra, madárgyűrűzés, terepi munka és a Természettár is várja a héten a Debreceni Egyetem természetvédelmi mérnök szakos hallgatóit.

A szakmai munkát játékos vetélkedőkkel ötvözi a Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszék a hétfőtől péntekig tartó szakhéten. A diákok ellátogatnak a debreceni Természettárba, ahol megtekintik a szak másodéves MSc hallgatójának egyedülálló gyűjteményét. Váradi Zoltán a világ minden tájáról gyűjt tengeri állatokat: polipokat, tengeri csillagokat, sünöket, csigákat, cápa állkapcsokat, amiket tematikusan mutat be.

Terepi gyakorlatra a nagycserei ligeterdőbe utaznak a héten a természetvédelmi mérnök hallgatók. A tanszék már négy éve vesz részt az ottani tölgycsemeték megmentését célzó munkálatokban, folyamatosan irtják az özönnövényeket a területen. Juhász Lajos tanszékvezető madárgyűrűzési bemutatót is tart majd a fiataloknak.

Ahogy a korábbi évek szakhetein, úgy idén is megtartják a természetvédelmi szakestet, ahol az elsőévesek leteszik a gólyaesküt, melynek szövegét a szervező hallgatók állították össze. A leendő természetvédők csapatokat alkotva éjszakai túrán vesznek majd részt a Böszörményi úti campus területén, valamint tábortűz és szalonnasütés is szerepel a heti programban.

A Természetvédelmi Szakhetet már negyedik éve szervezi meg a Mezőgazdaság, Élelmiszertudományi- és Környezetgazdálkodási Kar Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszéke aktív hallgatói segítséggel, közülük is ki kell emelni Adorján Eszter másodéves MSc hallgatót, a szakhét főszervezőjét.

A szakhét programjai ide kattintva elérhetők.