Lagzi Lajcsi

Életveszélyben van Galambos Lajos, ezért nem vonult be a börtönbe

Bulvár

Állapota miatt egyelőre nem kell megkezdenie börtönbüntetését a mulatós zenésznek.

Ezért láthatták őt a Vértesben ahelyett, hogy börtönbe ment volna február 15-én reggel. Lajcsi jogi képviselője a Blikknek mondta el, hogy a zenész egészségügyi állapota miatt terjesztettek elő halasztási kérelmet.

Ezt csak abban az esetben lehet megtenni, ha az ítélet két évnél hosszabb börtönbüntetésről szól, amennyiben közvetlen életveszély áll fent az elítéltnél. A bíróság befogadta a kérelmet, majd úgy döntött, hogy függőben tartja az ítéletet, vagyis jelenleg nem terheli bevonulási kötelezettség az ügyfelemet

– nyilatkozta dr. Csontos Zsolt, aki azt is elmonta, hogy megvizsgálták a benyújtott orvosi szakvéleményeket, és az alapján igazságügyi szakértőt rendeltek ki. Az ő eredményei alapján dönthet úgy a bíróság, hogy felfüggeszti a szabadságvesztés végrehajtását.

Persze ez nem azt jelenti, hogy Lagzi Lajcsinak egyáltalán nem kell börtönbe mennie, csak azt, hogy egyelőre nem most. Egy év halasztást kértek, de ez nem jelenti azt, hogy ezt meg is ítéli a bíróság. Kijelölik majd azt az időintervallumot, aminek letelte után felülvizsgálatra kell megjelennie Lajcsinak.

Kórházba került Galambos Lajcsi