Galambos Lajos

Rejtélyes méreg pusztította el Lagzi Lajcsi halas tavát

Bulvár

Galambos Lajos mocsai tavában több mázsa haltetemre bukkantak. Lajcsi egyszerre szomorú és felháborodott a történtek miatt. Az eset mégsem érte váratlanul, mert már hónapok óta panaszkodik, hogy furcsa színű, furcsa szagú a víz, hol kék, hol zöld a patak vize, ami a tóba folyik.

A mulatós sztár a helyi hulladékfeldolgozó üzemre gyanakszik, hogy onnan kerülhetett a méreg a tóba.

A patak vizével semmi gond nincs addig a víztisztító telepig, ami ehhez az üzemhez köthető, onnan viszont jön a méreg. Nem tudok mást tenni, mint hogy szakembereket hívok, össze kell szednem az elhullott állatokat, hivatalosan lehet csak megsemmisíteni a tetemeket. Egyben feljelentést is teszek a hatóságoknál, környezetkárosítás és rongálás miatt, több halat emiatt szakértői vizsgálat céljából is elkülönítek, a vízmintával együtt. – nyilatkozta a Blikknek

A hulladékfeldolgozó idén bővítette a portfóliáját és tavasz óta akkumulátorok megsemmisítéssel is foglalkozik. A környékbeliek közül többen is panaszkodtak, állításuk szerint fojtó, szúrós szagú, füst száll fel az üzemből, ami nemcsak hétköznap, hanem hétvégente is megkeseríti az életüket. A cég szóvivője szerint viszont nem ők felelősek a halpusztulásért. Mint elmondta a cégük nem termel füstöt, csak párát. Szerintük máshol kell keresni a szennyezés forrását, de azt elismerte, hogy más üzem nem található a tó környékén.

A lakók egy fórumot is hirdettek az esettel kapcsolatban, remélik, minél hamarabb kiderül az igazság. Feltehetőleg ellátogat a fórumra a Mocsa külterületén üzemelő cég képviselője is, mert kizártnak tartják, hogy ők szennyeznék a környezetet.