A magyar pálinka Japánban is bevették az oltalom alatt álló földrajzi jelzések jegyzékébe

Az Európai Unió és Japán között létrejött gazdasági partnerségi megállapodás keretében további 42 uniós és japán termék került be a mindkét térségben oltalom alatt álló földrajzi jelzések (OFJ) jegyzékébe, a listán a magyar pálinka megnevezés is szerepel – közölte az Európai Bizottság szerdán.

Moszkva orosz hadihajó elsüllyedt a Fekete-tengeren

Oroszország hadiflottái nagyszabású hadgyakorlatot tartanak az északi vizeken

Oroszország északi szigetterületeinek és sarkvidéki partvidékének védelmét gyakorolja hétfőtől az orosz Északi Flotta, a Csendes-óceáni Flotta pedig Finval-2023 kódnéven taktikai hadgyakorlaton próbálja el az északi tengeri útvonal védelmét a Csukcs- és a Bering-tengeren, valamint a Csukcs-félszigeten.

Vlagyimir Putyin és Kim Dzsong Un

Észak-Korea és Oroszország megegyeztek, hogy együtt harcolnak az imperializmus ellen

Észak-Korea támogatja Oroszországot az imperializmus elleni küzdelemben – jelentette ki Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerdán a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Vosztocsnij űrközpontban folytatott megbeszélései elején.

Antony Blinken

Irán és az Egyesült Államok fogolycserét hajt végre

Az Egyesült Államok véglegesítette az Iránnal megkötött fogolycsere-alkut, amelynek alapján öt bebörtönzött amerikai távozhat Iránból, cserében öt iráni állampolgár elengedéséért az Egyesült Államokból, valamint az iráni állam hozzájuthat szankciók miatt befagyasztott hatmilliárd dollárjához.