megrongálódott épület Böszörményi út Budapest

Pokorni Zoltán feljelentést tesz a Böszörményi út bontási baleset ügyében

Helyi hírek

Gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a XII. kerületi önkormányzat a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál történt bontási baleset ügyében – közölte a hegyvidéki polgármester keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) azt hangsúlyozta, nem tartja megengedhetőnek, hogy veszélyeztessék a környéken lakók vagy az ott közlekedők épségét, biztonságát.

Az önkormányzat leállíttatta a bontási munkálatokat; tulajdonosi jogkörben eljárva a Böszörményi úti projektcég értesítette az alvállalkozót, az Alba-Fém Kft.-t, hogy a hatósági vizsgálatok lezárultáig nem folytathatja a bontást – ismertette.

Kiemelte, a bontás csak akkor folytatható, ha garantált a biztonság. Pokorni Zoltán emlékeztetett, hogy hétfőn a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál baleset történt, a két legfelső szint rászakadt az alattuk lévőre.

Szólt arról is, hogy már hosszabb ideje folyik a bontás, és emiatt sok panasz érkezett az önkormányzathoz. A beruházást irányító cég vezetője korábban már intézkedett arról, hogy a bontás során a védőtávolságot jelentősen növeljék meg – mondta, megjegyezve: talán ennek köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt, csak egy-két autóban keletkezett kár.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI megkeresése azt közölte: ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indítottak eljárást az ügyben.

Nyári üzemmódba állítja a berendezéseket a Főtáv

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.