Belgiumban őrizetbe vettek egy volt parlamenti képviselőt korrupció miatt

Belgiumban pénteken négy embert, köztük egy volt európai parlamenti képviselőt vettek őrizetbe az Európai Unió (EU) parlamentjében (EP) “egy Öböl-menti ország” által elkövetett korrupció gyanújával indított vizsgálat részeként – közölte az szövetségi ügyészség.

Röszke határátkelő

Horvátország csatlakozhat a schengeni övezethez, Bulgária és Románia nem

Az európai uniós tagállamok belügyminiszteri tanácsa csütörtökön jóváhagyta Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez, nem született viszont döntés arról, hogy Bulgária és Románia mikor csatlakozhat a személyek szabad mozgását is garantáló nemzetközi zónához.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter

Lavrov: Oroszország csak akkor hajlandó tárgyalni, ha az elcsatolt területek státusa nem kerülhet szóba

Oroszország kész tárgyalni, ha komoly javaslat érkezik az ukrán konfliktus megoldására, amely teljesíti Moszkva követeléseit – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy szerdai moszkvai külpolitikai fórumon.

Az EU pénzügyminiszterei nem járultak hozzá, hogy az EU 18 milliárd eurót biztosítson Ukrajnának

Az Európai Unió pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin) nem járult hozzá, hogy az EU 18 milliárd eurót biztosítson Ukrajna 2023-as finanszírozási szükségleteinek fedezésére, de jóváhagyták az uniós költségvetési rendelet módosítását, amelynek alapján az Európai Bizottság lépéseket tehet Ukrajna pénzügyi támogatása érdekében – tájékoztatott a tagállamokat tömörítő Tanács kedden.