F-35-ös vadászgép

Románia 6,5 milliárd dollárt költ ötödik generációs vadászrepülők beszerzésére

A román védelmi minisztérium (MAPN) ötödik generációs harci repülőgépek beszerzéséhez kérte a parlament jóváhagyását, az erről szóló átiratot kedden iktatta a kétkamarás román parlament egyesített házbizottsága – közölte az Agerpres hírügynökség.

Kockanapok: látványos lego-kiállítást rendeztek Debrecenben

A Lego leállította az újrahasznosított műanyagból készült építőkockák fejlesztését

A Lego csoport leállította az újrahasznosított műanyagból készült építőkockák fejlesztésére irányuló egyik kiemelt projektjét, miután kiderült, hogy az eldobható PET-palackokból kinyert új anyag gyártási folyamata magasabb szén-dioxid-kibocsátással járna az eddiginél – jelentette a Financial Times című londoni üzleti napilap hétfőn.

Anglia, Westminster-palota, Big Ben, torony, London

Tiltakozásul több tucat rendőr visszaadta fegyverviselési engedélyét, miután vádat emeltek egy kollégájuk ellen

Tucatjával adják vissza fegyverviselési engedélyüket a londoni rendőrség fegyveres testületének tagjai, miután gyilkosság címén vádat emeltek egyik kollégájuk ellen. A brit belügyminisztérium hétfőn arra kérte a védelmi tárcát, hogy szükség esetén a hadsereg segítsen a fegyveres rendőri feladatok ellátásában.

Duna-delta hajózás

Robbanás történt egy togói hajón a Duna-delta közelében

Robbanás történt egy togói zászló alatt közlekedő teherhajón a Fekete-tenger Romániához tartozó vizein, az ukrán határ közelében szerdán. A segélyhívást leadó 12 tagú legénységet a román tengeri életmentő ügynökség (ARSVOM) mentőhajója kimentette – közölték a román hatóságok.

fűszerpaprika, gazdaság

Egyre kevesebben termesztenek fűszerpaprikát Magyarországon

A magyar prémium minőségű őrölt fűszerpaprika külföldön is keresett termék. Magyarország őrölt fűszerpaprika külkereskedelmi egyenlege pozitív: míg elsősorban alacsonyabb értékű “tömegterméket” importálunk, addig a kivitel meghatározó része magas hozzáadott értékű, prémium termék – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán nyilvánosságra hozott körképéből.